En gjennomsnittsnordmann får i seg cirka 10 gram salt per dag - dette er dobbelt så mye som den anbefalte grensen.
Hjertet ditt kollapser av dette
Salte supper kan øke kreftfaren
Det er den britiske legen og forskningslederen i verdens kreftforskningsfond (WCRF) Rachel Thompson, som nå har gått ut i britiske media og advart mot den mulige kreftfaren forbundet med forhøyet saltinntak. Hun uttaler ifølge Daily Mail at folk som spiser supper med høyt saltinnhold på regulær basis, kan øke risikoen for magekreft.
- Selv små skritt for å redusere saltinntaket, som å alltid sjekke varedeklarasjonen eller lage din egen suppe fra bunnen av, er noe du kan gjøre for å hjelpe til med å redusere kreftrisikoen, sier Thompson til Daily Mail.
Men magekreft er ikke den eneste helserisikoen du utsetter kroppen for ved å få i deg store mengdre salt hver dag. Ifølge Helsedirektoratet kan et høyt saltinntak øke blodtrykket og øke risikoen for hjerte- og karsykdommer.
Mindre salt gir mindre sukker
Sjekk varedeklarasjonen
Hel- og halvfabrikata er de største saltsynderne i gjennomsnittskosten vår: Det bør lyse store varsellamper når du handler saus- og suppepulver, buljong, kjøttprodukter, spekemat, oster og snacks. Og visste du at industribakt brød ofte inneholder tre ganger så mye salt som hjemmebakt?
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger