Styringsrenten holdes uendret på 1,5 prosent

Og trolig kan vi feire nyttår to ganger før vi ser en renteøkning.

GOD JUL: Årets julegave er det sentralbanksjef Øystein Olsen og Norges Bank som står for. Trolig vil du ha glede av gaven gjennom hele 2013.  Foto: Nancy Bundt, Montasje: Per Ervland
GOD JUL: Årets julegave er det sentralbanksjef Øystein Olsen og Norges Bank som står for. Trolig vil du ha glede av gaven gjennom hele 2013. Foto: Nancy Bundt, Montasje: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det ble ingen renteøkning fra Norges Bank i dag, noe som er helt i tråd med forventningene hos landets økonomer. Visesentralbanksjef Jan F. Qvigstad offentliggjorde dermed at styringsrenten fortsatt blir liggende på 1,5 prosent.

Renten har vært uendret siden mars 2012. Da ble renten satt ned med 0,25 prosentpoeng.

– Det er svak vekst hos våre handelspartnere, og rentene ute er svært lave. Her hjemme er prisveksten lav. På denne bakgrunn holdes styringsrenten uendret på 1,5 prosent, sier Qvigstad.

Nordmenn får bedre råd

Mens landene rundt oss er preget av urolige økonomiske tider, er det medaljens forside vi nordmenn vil oppleve i 2013. Rentene vil trolig holdes lave gjennom hele året, samtidig som kjøpekraften styrkes. I 2013 ventes nemlig en lønnsvekst som er høyere enn den generelle prisvekten. Resultatet: du får mer å rutte med i 2013.

DNB skriver dessuten i sin rapport MakroMorgen fra 17. desember at de ikke forventer renteøkning fra Norges Bank før i 2014. Uttalelser fra dagens rentebeslutning vitner også om at en økning ikke er rett rundt rundt hjørnet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer