Styringsrenten uendret på 1,5 prosent

Økonomene forventer ikke økning før i 2013.

Sentralbanksjef Øystein Olsen holder fortsatt stø kurs med styringsrente på 1,5 prosent. Foto: PER ERVLAND
Sentralbanksjef Øystein Olsen holder fortsatt stø kurs med styringsrente på 1,5 prosent. Foto: PER ERVLAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For tredje gang på rad velger Norges Bank å holde styringsrenten uendret. Renten blir dermed liggende på 1,5 prosent, som den har gjort siden mars i år.

– Det går fortsatt godt i norsk økonomi, men inflasjonen er lav. Ute er veksten svak og rentene er svært lave. På denne bakgrunn holder vi styringsrenten uendret på 1,5 prosent, sier visesentralbanksjef Jan F. Qvigstad.

Beslutningen om å holde renten uendret, er i tråd med spådommene til de fleste banker og økonomer. DNB Markets skrev nylig i sin publikasjon økonomiske utsikter, at de sågar forventer at renten blir liggende uendret et helt år frem i tid.

Skal opp

Men de fleste eksperter er også enige om at styringsrenten skal opp etter hvert. Spørsmålet er bare hvor raskt og hvor kraftig økningen vil være. Nordea tror på oppgang allerede våren 2013.

Norges Banks egne anslag viser en sakte, men sikker oppgang til 2,5 prosent ved rentemøtet i mai 2014. DNB Markets tror at økningen vil skje enda mer gradvis, og anslår bare 2,0 prosent på samme tidspunkt. Uansett om renten etter hvert skal opp, sier prognosene at den vil ligge på et lavt nivå en god stund fremover. De med store boliglån har derfor en gylden mulighet til å ruste seg godt for fremtiden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer