Sukkerinnholdet i brus er annerledes i Sverige

Harryhandler du brus i Sverige, kan brusen ha et høyere sukkerinnhold enn brusen du kjøper her hjemme.

HARRYHANDEL: Handler du brus når du er på harryhandel, er det en ting det er lurt å merke seg. Video: Berit B. Njarga. Klipp: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer
Publisert

Svenske Cancerfonden har undersøkt sukkerinnholdet i fire sorter brus i Sverige, og sammenlignet det med sukkerinnholdet i de samme sortene brus i andre, europeiske land.

Deres sjekk viser at enkelte brus har et høyere sukkerinnhold i Sverige. Cancerfonden etterspør dermed innføring av en sukkeravgift på brus i vårt naboland.

Høyere sukkerinnhold i Sverige

I Cancerfondens undersøkelse har de sett på sukkerinnholdet til følgende fire brus: Coca-Cola, Fanta Appelsin, Sprite og 7Up. Sukkerinnholdet i brusen som selges i Sverige har de sammenlignet med sukkerinnholdet i de samme sortene brus i andre, europeiske land.

Fanta med appelsinsmak er tilsatt mest sukker i Sverige sammenliknet med samtlige land i undersøkelsen - og har 18 sukkerbiter per halvliter med brus, mot 15 sukkerbiter per halvliter i Norge. Også forskjellen på sukkerinnholdet i 7UP er stor mellom Sverige og Norge - der den har 10 sukkerbiter på en halvliter i Norge, og 16 i Sverige.

Sprite er tilsatt like mye sukker i Sverige og Norge - men begge er på topp i Europa med 14 sukkerbiter per halvliter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer