Suksess-kurs for deprimerte

Nesten tre av fire deprimerte som går på kurs for å mestre sin egen sykdom, blir vesentlig bedre. Det viser en fersk undersøkelse fra Nasjonalt folkehelseinstitutt

Publisert
Sist oppdatert

Siden høsten 2003 har mellom 3 000 og 4 000 nordmenn blitt kurset i å mestre depresjon. Kurset, heter KiD og bygger på kognitiv behandling. Deltakerne lærer å bli bevisst på og rydde opp i negative tanker. Deltakerne trener også på engasjere seg i lystbetonte aktiviteter og på å utvikle sosiale relasjoner.

- Etter åtte ukentlige møter, samt tre oppfølgingsmøter i løpet av seks måneder, ble opptil 70 prosent av kursdeltakerne vesentlig bedre sammenliknet med 37 prosent i en kontrollgruppe, forteller Odd Steffen Dalgard til Mozon. Han er professor og psykiater ved Nasjonalt folkehelseinstitutt.

Tidligere studier på depresjon viser at behandling nytter, men det er viktig å ikke gi opp med en gang.

SpørreskjemaDepresjonsnivået ble målt ved hjelp av et spørreskjema ved kursstart, ved kursavslutning og seks måneder etter kursstart.

- Vi målte deltakernes grad av depresjon på en skala med 21 spørsmål. Og etter seks måneder opplevde 7 av 10 for eksempel mindre tristhet, større interesse for andre, større glede av aktiviteter og mindre søvnproblemer, utdyper han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer