Sunn sjokolade

Snart kan du spise søtsaker for helsens skyld. Sjokoladeprodusenten Mars utvikler nå en ny og sunnere sjokolade.

Publisert
Sist oppdatert

Joachim Henriksen

Ren sjokolade inneholder stoffene flavanoler som er bra for blodomløpet og blodtrykket. Sjokoladen CocoaVia er tilsatt ekstra mengder flavanoler og har mindre fett enn andre vanlige sjokolademerker.

Utviklingen av CocoaVia regnes som industriens første forsøk på å lage en virkelig sunn sjokolade. Produktet er ennå ikke ute i butikkene men skal være mulig å bestille i USA over internett.

Ikke akkurat helsekostDen nye sjokoladen ble nylig presentert på en internasjonal konferanse i California. Og selv om forskerne er enige om at riktig sjokolade kan være både sunt og godt legger de også vekt på at de fleste produktene på markedet inneholder mye fetende næringsstoffer.

- De fleste sjokoladene på markedet er smakfulle og gode. Men det er nok ikke akkurat helsekost. Det kan det bli en endring på med de nye sjokoladene, sier Norman Hollenberg ved Harvard Medical School til The Seattle Times.

Mørk sjokoladeFlavanoler er et stoff som er kjent for å bedre blodsirkulasjonen og redusere risikoen for blodpropp. De samme stoffene finnes også i andre typer planter som epler, grønn te og druer. Vin inneholder også mye av disse stoffene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer