Sunne tips til handlelisten

Det er enkelt å leve sunt hvis du bare har kjøleskapet fullt av supermat. Her får du tips til god mat som i tillegg er stappfull av vitaminer og andre sunne ingredienser.

Publisert
Sist oppdatert

Det er amerikanske Joy Bauer som gir deg listen. Han er kjent i USA fra tv-programmet Good Morning America, der han snakker om ulik supermat. Nå kan du prøve å legge denne supermaten til kostholdet ditt.

BlåbærBlåbær er fullt av antioksidanter. Bærene senker høyt kolesterol og reduserer risikoen for hjertelidelser.

Her er noen måter du kan bruke blåbær på:- Bland blåbær i pannekakerøren- Ta blåbær i fruktblandinger- Bruk blåbær i yogurten

ChilipepperSelv om det er kjent for sin sterke smak, er det veldig sunt. Chilipepper inneholder capsaicin. Det er dette som gjør pepperen sterk, men den kan også forebygge mot kreft, spesielt i bukspyttkjertelen.

Her er noen måter du kan bruke chilipepper på:- Bland det inn med grønnsaker- Bruk det i en tunfisksalat, ved å blande det med tomatsaus

Grønn teDet kommer stadig nye undersøkelser som viser de gode sidene til grønn te. Teen inneholder antioksidanter og kan muligens redusere risikoen for ulike krefttyper.

Her er noen måter du kan bruke grønn te på:- Lag grønn iste og smak til med for eksempel sitron eller frisk papaya.- Grønn te i iskrem- Lag isterninger av grønn te og putt dem i et vannglass, eventuelt glass med annen drikke

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer