Sunnest i Skandinavia

En fersk undersøkelse viser at nordmenn er mye mer sunnhetsbevisste enn sine nordiske naboer når handlekurven skal fylles.

Sunnest i Skandinavia
Publisert
Sist oppdatert

At nordmenn tror at danskene lever av øl og røde pølser, er heller ikke langt fra sannheten.

Undersøkelsen viser nemlig at danskene er de i Skandinavia som er minst helsebevisste når de er ute og handler. Hver 3. danske tenker i det hele tatt ikke på sunn mat når han gjør innkjøp av dagligvarer.

Dette står i stor kontrast til oss nordmenn. Kun hver 13. nordmann tenker ikke sunnhet når han er ute og handler.

Finsksvensk

I følge undersøkelsen kommer finnene ut sånn midt på treet: En av seks tenker ikke sunnhet mellom reolene på super'n. Svenskene er de som ligner mest på danskene, da hver fjerde ikke tenker på sunn mat når de er i matbutikken.

Avsløringen av skandinavers sunnhetsfokus skjer i en global undersøkelse av forbrukernes holdning til fødevarer og sunnhet, HealthFocus International. Det er en anerkjent amerikansk forbrukerundersøkelse, som nå for første gang har inkludert en rekke vesteuropeiske land i analysen - herunder de skandinaviske.

Lavere levealder

I Danmark har man normalt hatt en oppfatning av at det er den danske livsstilen med et større forbruk av tobakk og alkohol som er skyld i at de lystige danskene har en lavere levealder enn i de andre Skandinaviske landene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.