Sunnest i Skandinavia

En fersk undersøkelse viser at nordmenn er mye mer sunnhetsbevisste enn sine nordiske naboer når handlekurven skal fylles.

Sunnest i Skandinavia
Publisert
Sist oppdatert

At nordmenn tror at danskene lever av øl og røde pølser, er heller ikke langt fra sannheten.

Undersøkelsen viser nemlig at danskene er de i Skandinavia som er minst helsebevisste når de er ute og handler. Hver 3. danske tenker i det hele tatt ikke på sunn mat når han gjør innkjøp av dagligvarer.

Dette står i stor kontrast til oss nordmenn. Kun hver 13. nordmann tenker ikke sunnhet når han er ute og handler.

Finsksvensk

I følge undersøkelsen kommer finnene ut sånn midt på treet: En av seks tenker ikke sunnhet mellom reolene på super'n. Svenskene er de som ligner mest på danskene, da hver fjerde ikke tenker på sunn mat når de er i matbutikken.

Avsløringen av skandinavers sunnhetsfokus skjer i en global undersøkelse av forbrukernes holdning til fødevarer og sunnhet, HealthFocus International. Det er en anerkjent amerikansk forbrukerundersøkelse, som nå for første gang har inkludert en rekke vesteuropeiske land i analysen - herunder de skandinaviske.

Lavere levealder

I Danmark har man normalt hatt en oppfatning av at det er den danske livsstilen med et større forbruk av tobakk og alkohol som er skyld i at de lystige danskene har en lavere levealder enn i de andre Skandinaviske landene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer