Sunnhet i en kopp

Te kan hjelpe mot dårlige mager, spedbarnskolikk og damebart. Sjekk te-guiden!

Te lages av blader og knopper fra teplanten Camellia sinensis. Alle varianter av te, slik som grønn, oolong eller sort, kommer fra denne arten, men bearbeides forskjellig. Foto: Colourbox
Te lages av blader og knopper fra teplanten Camellia sinensis. Alle varianter av te, slik som grønn, oolong eller sort, kommer fra denne arten, men bearbeides forskjellig. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter vann, er te den mest konsumerte drikken i verden. Men til nå har ikke nordmenn bidratt så alt for mye til den statistikken. Ifølge artoftaste.no blir det årlig kun kjøpt inn ca. 0,2 kilo te per norske husholdning, mot 5,3 kilo kaffe.

Les også: Te mot damebart

Men et økende antall tebarer – og butikker, både i Norge og Vesten for øvrig, tyder på at dette er i ferd med å snu seg. Skal du være trendy i dag skal du nemlig bytte ut kaffe latte med te latte.

- Det er fordi flere tenker på helsen sin, sier daglig leder for tesiden.no, Sissel Hertzberg, til tb.no.

- Hvit te har meget høye verdier av antioksidanter og svært lite koffein. Teen har en deilig, lett, rund og litt blomsteraktig smak, ofte med en naturlig søtlig karakter.

Den lille te-guiden

Grønn te: Dette er den opprinnelige teen, og den kommer fra bladene til busken Camellia sinensis, som også sort og hvit te lages av. I motsetning til sort te, gjennomgår grønn te ingen fermenteringsprosess (gjæringsprosess). De nyplukkede bladene blir tørket og ristet for å stoppe fermenteringen. Dermed bevares alle vitaminer og antioksidanter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer