Sunt å ha sex alene

Mange unge lurer på om det er sunt å onanere og svaret må bli at dette alltid er sunt, så lenge en ikke setter eller legger seg til et sted hvor onaneringen forstyrrer andre. Det skriver lege og sexolog Esben E.P.Benestad.

Publisert
Sist oppdatert

Sunt å ha sex alene

Mange unge lurer på om det er sunt å onanere og svaret må bli at dette alltid er sunt, så lenge en ikke setter eller legger seg til et sted hvor onaneringen forstyrrer andre. Det skriver lege og sexolog Esben Esther Pirelli Benestad.

Av Esben Esther Pirelli Benestad

Når en ikke har feber eller er syk på annen måte, vil lysten på sex gi seg til kjenne i kroppen. Kanskje var det noe en så, noe en hørte eller noe en tenkte på som satte lysten i gang, eller kanskje kom den fullstendig av seg selv. Seksualiteten trenger ofte ingen «oppmuntring» for å komme på banen.

Kan straffe seg

Det er godt å onanere, det er spennende og avslappende. Ta tiden til hjelp. Når en onanerer er det lurt å varme opp med å stryke seg selv over hele kroppen. Fint om en finner noen spesielle områder som det er særlig godt å berøre. Nå mener jeg ikke at det er galt å ta en rask stund på do. Svært mange unge menn gjør nettopp det, men saken er at dersom en trener seksualiteten sin inn på den måten, lærer en liksom kroppen til å gjøre det hele unna i en fei, og det, må jeg si, kan straffe seg siden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer