Sunt med tunfisk på boks?

Er det et ok alternativ å spise fisken rett fra boksen? Ernæringseksperten har svaret.

Sunt fett har lett for å harskne, men det er fortsatt like sunt som fersk fisk. Foto: Colourbox.com
Sunt fett har lett for å harskne, men det er fortsatt like sunt som fersk fisk. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi vet at fersk fisk er sunt og godt for hjertet, og at den forebygger kreft og beinskjørhet. I tillegg skal barna våre bli smartere av å spise fisk. Konsum av fet fisk kan også være gunstig for gravide samt for fosterets utvikling.

Det er sunt å spise fisk fire ganger i uken eller mer, og myndighetene anbefaler at vi spiser fet fisk til middag to ganger i uken.

Vi spiser mer fisk

Et stykke fersk laks eller tunfisk er godt dét, men tidsklemma kan ofte legge en stopper på slike deilige middager. Da kan varianten på boks være et enkelt alternativ.

Men hva med fisk på boks? Er tunfisk på boks og makrell i tomat like sunt som den ferske varianten, eller burde man holde seg unna boks-variantene?

Les også: Kjøttlukt på boksDenne hjelper deg til å få bedre spisevaner

Fettstoffene forandresEn nyåpnet boks med tunfisk ser langt ifra delikat ut, og i tillegg lukter det også litt harskt. Men innholdet er sunt nok, forsikrer en dansk ekspert.

- Det vil aldri være like sunt som ferskvare, fordi noen av de sunne fettstoffene endrer karakter. Men det er bare snakk om få forandringeri forhold til den ferske varen. Du får like mye av de sunne omega-3 fettsyrene, sier Karsten Olsen, som er lektor ved Insitut for Fødevarevidenskab ved Københavns Universitet, og legger til at det er ikke noe i veien for å spise fisk på boks.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer