Supermat trekkes tilbake

Produktet Raw Powder Klamath Purasana Supergreens kalles tilbake av importøren Vitalkost. Grunnen er funn av høyt innhold av mikrocystiner.

KAST DEN: Raw Powder Klamath Purasana Supergreens bør ikke spises. Kast og få pengene tilbake, sier importøren. Foto: Vitalkost
KAST DEN: Raw Powder Klamath Purasana Supergreens bør ikke spises. Kast og få pengene tilbake, sier importøren. Foto: Vitalkost Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det gjelder produkter som har med varenummer 68347, batchnummer 1706/12 og best-før-dato 30.12.2020.

- Kast produktet

Varen importeres til Norge av Vitalkost og distribueres ut til helsekostbutikker i hele landet. Det ble importert 288 poser, og 193 er solgt, resten på 95 poser er på lager hos Vitalkost, ifølge Matportalen.

Vitalkost ber forbrukere som har kjøpt Purasana Klamath Powder fra det aktuelle partiet, om å kaste produktet og be om å få pengene tilbake der man kjøpte varen.

Høyt innhold av mikrocystiner som cyanobakterier – tidligere kalt blågrønnalger – produserer, er farlig for mennesker og dyr. Cyanobakterier kan forårsake toksikologiske og allergiske problemer, opplyser Matportalen.

Også pizzakit tilbakekalles

Også dagligvarekjeden Coop har nylig tilbakekalt produktet Pizza Kit 600 gram fra produsenten Wewalka.

Bakgrunnen er mistanke om at pizzasausen i pakken kan inneholde metallspon.

Les mer om tilbakekallingen i saken under:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer