Superpille mot hjerteproblemer

Ved å kombinere kjente medikamenter mot hjerteinfarkt og slag kan man utvikle en superpille mot hjerteproblemer. Det mener forskere ved London Universitet.

Publisert
Sist oppdatert

Ved å kombinere medikamenter som brukes for å forebygge hjerteinfarkt, slag, høyt kolestrol og blodtrykk reduseres risikoen for hjerteproblemer dramatisk. Forskerne ved London Universitet mener en kombinert- pille burde bli gitt til alle over 54 år. Medikamentene som er foreslått er velkjente produkter som aspirin, folinsyre og tradisjonelle blodtrykksregulerende medikamenter.

Dramatisk reduksjonEn analyse av 750 forskjellige studier som involverte over 400.000 mennesker er grunnlaget for ideen om superpillen. Undersøkelsene viser nemlig at kombinasjonen av medikamenter kan redusere risikoen for hjerteinfarkt med 88% og risikoen for slag med 80%. Undersøkelsen er presentert i lørdagens British Medical Journal.

Utrolig effektivt- Effekten av disse medikamentene kombinert er så kraftig at mange ikke vil tro det. Men når du ser på resultatene av forskningen kan du jo ikke annet enn å akseptere at det er sant, sier forsker Nicholas Wald som er professor i forebyggende medisin ved London Universitet.

Ved å gi en kombinert-pille til alle som er over 54 år antar forskerne at en tredjedel av mottakerne vil ha store fordeler. Ved å unngå hjerteproblemer vil mennesker i risikosonen forlenge livet med gjennomsnittlig 11 år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer