Supersunn sitron

Spis så mye sitron du vil. Det beskytter mot forkjølelsessykdommer, infeksjoner i mage- og tarmsystemet, virker appetittstimulerende og reduserer forekomsten av kreftfremkallende stoffer.

Publisert
Sist oppdatert

Bernt RognlienLege og urtemedisiner

Sitron er en sur og deilig frukt som har mange nyttige medisinske egenskaper. Den har et høyt innhold av C-vitamin - omtrent dobbelt så mye som i appelsin. I tillegg inneholder den rikelig med bioflavonoider, det er stoffer som forsterker virkningen av C-vitamin. Dette gjør at sitron beskytter mot virus og forkjølelsessykdommer i øvre luftveier.

Den beskytter også mot infeksjoner i mage og tarmsystemet. Bioflavonoidene og C-vitamin gir sammen en kraftig antioksidant virkning som beskytter mot infeksjoner og gjør at sår og skader leges raskere. Veggene i de små blodårene i hud og slimhinder styrkes av bioflavonoiden - det styrker også motstandskraften og øker blodgjennomstrømningen til hud og slimhinder.

Sitron kan bl.a. brukes for å redusere tannkjøtt-blødninger. Dette kan også bidra til redusert risiko for å utvikle åreknuter og årebetennelser.

Sitrontreet kommer opprinnelig fra India, dyrking av sitroner i Europa startet i år 200 e.kr. Det dyrkes i dag i alle landene rundt middelhavet og subtropisk klima over hele verden. Frukter som høstes i vinterhalvåret har høyest innhold av C-vitaminer. I land som Spania og Italia har sitron en stor plass i folkemedisinen og brukes i behandling av en masse ulike plager.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer