Pendle mellom hjem og jobb

Supert kart-triks for deg som vil bli pendler

Du kan skreddersy kartet på Finn.no-søkene dine etter hvor du vil jobbe og bo.

KARTSØK: Visste du at du kan tegne opp kartet på Finn.no for frihånd? Det er nyttig hvis du eksempelvis ser etter jobb i byen, mens du kunne tenke deg å bo utenfor og pendle inn. Les mer om hvordan du får dette kartet i saken. Foto: Shutterstock/skjermdump
KARTSØK: Visste du at du kan tegne opp kartet på Finn.no for frihånd? Det er nyttig hvis du eksempelvis ser etter jobb i byen, mens du kunne tenke deg å bo utenfor og pendle inn. Les mer om hvordan du får dette kartet i saken. Foto: Shutterstock/skjermdump Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Boligmarkedet kan være tøft, spesielt i de store byene og for dem som er førstegangskjøpere.

Derfor er det å kjøpe bolig litt utenfor storbyen og belage seg på å pendle inn til skole eller jobb en av de alternative inngangsbillettene til det «forjettede» boligmarkedet.

Tegn eget «pendler-kart»

Og, er du én av dem som tenker at pendling ikke er noe problem? Da er det en Finn.no-funksjon du kanskje ikke vet om som kan vise seg å være svært nyttig.

Du kan nemlig tegne opp kartet på Finn for frihånd - bare se her:

Skattefradrag for pendlere

Ulempen med å bo et stykke unna arbeidsplassen og dermed måtte dagpendle, kan veies noe opp av skattefradragene du kan ha rett på.

Du får nemlig fradrag for reiser mellom hjem og fast arbeidssted (arbeidsreiser) uavhengig av dine virkelige utgifter eller hvilket kommunikasjonsmiddel du bruker. Fradraget beregnes etter korteste strekning mellom hjem og fast arbeidssted etter sats, skriver Skatteetaten:

  • I 2021 gis det fradrag for opptil 75 000 kilometer per år.
  • Sats per kilometer er 1,56 kroner / 0,76 kroner*
  • Nedre grense for fradraget er 23 900 kroner

* Mellom 50 000 og 75 000 kilometer gis det fradrag på 0,76 kroner per kilometer

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer