Surf døgnet rundt for 349 kr måneden!

Du trenger ikke lenger betale tellerskritt for å surfe på nettet. DinSide har sett på hva det vil koste deg å være konstant oppkoblet via kabel- og strømnettet.

Du kan bruke kabelen til andre ting en TV
Du kan bruke kabelen til andre ting en TV Vis mer
Publisert

Sitter du hjemme med vanlig modem føles det av og til som om internettverdenen sitter fast i seig sirup. Selv med ISDN går det treigt, men nå er hjelpen her. Via enkelte kabelnett har du allerede en tid kunnet koble deg opp til internett. Nå kommer også strømleverandørene inn i bildet. Ny teknologi gjør det snart mulig å plugge et modem i vanlige stikkontakter og surfe over strømnettet. Fordelen med disse oppkoblingsformene mot internett er at du slipper å ringe opp en server. Det koster ikke noe å stå oppkoblet hele tiden.

Kjappest i Norge

Gjennom flere kabel-tv selskap har du i ett års tid kunnet surfe fritt på nettet mot en månedlig avgift. Riktignok er nettet ikke fullstendig utbygget enda, men det kommer. Hos AlfaNETT i Bærum forteller de at omkring 20 prosent av kabelabonnentene her kan benytte dette internettilbudet. Også Janco Multivision og Telenor Avidi har lignende tilbud.

Hos AlfaNETT kan du få internett via kabelen for 349 kroner i måneden samt en etableringsavgift på 695 kroner. Dette er en oppkobling som skal være 4 ganger raskere enn ISDN. Du får også 10 MB hjemmesideplass, e-post og Sol Medlemskap. Et tilsvarende abonnement hos Telenor Nextel koster 129 kroner i måneden, og her kommer tellerskritt i tillegg. Det vil si 25 øre per minutt mellom 08-17, og 14 øre per minutt 17-08.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.