Surfekrigen fortsetter

DETTE HAR HENDT: Selve avgiften for internettabonnement er forlengst forsvunnet. Nå er det minuttaksten slaget står om, og Netcom har nå det billigste tilbudet for brede grupper.

Publisert

Fase 1: Alt koster

Først kostet det 95 kroner måneden å ha internett gjennom Telenor. Så, i 1997, kom Tele2 med 695 kroner året og siden kampanjer hvor man kunne kjøpe ett års abonnement for 395 og 495 kroner.

Fase 2: Null i abonnementsavgift

Telenor innførte som første selskap, i august 1999, det såkalte Frisurf-abonnementet. Selskapet fikk kraftig på pukkelen for markedsføringen av dette produktet, som slettes ikke var fritt, men innebar forhøyede tellerskritt. Rabattprogrammet til Telenor, Familie og Venner Internett, kunne heller ikke brukes.

I løpet av få uker hadde konkurrentene svart på utfordringen, og alle med gunstigere tilbud enn Telenor. Det tok bare dager før Telenor måtte sette ned prisen på tellerskrittene (minuttprisen) for sitt nye Frisurf-abonnement, da konkurrentene la seg på normal samtaleavgift.

Men stadig har Telenor det dyreste "gratis"-abonnementet i markedet.

Fase 3: Flat avgift hele døgnet

Siden august ifjor har konkurransen gitt en gradvis nedtrapping av minuttprisene for gratisabonnementene. Tidligere i år fjernet Tele2 den forhøyede dagtaksten for sine surfere. Telenor og Sense fulgte opp, men alle tre selskaper tvang kundene til å velge bort andre rabattprogrammer om de ville ha lav dagtakst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer