Surfer på en oljebølge

Gode nyheter om både nåtid og fremtid. Vi tror på en bedret økonomi de neste ti årene, ifølge en undersøkelse foretatt av analysefirmaet Opinion

Publisert
Sist oppdatert

Folkets røst

Tallenes tale er klar: Vi er mye mer optimistiske enn en skulle tro: Hele 70 prosent av oss tror på en styrket privatøkonomi de neste ti årene, ifølge en undersøkelse gjennomført av Opinion.

Undersøkelsen ble foretatt i forbindelse med et seminar om nordmenns fremtidstro, som ble avholdt i slutten av januar i år. Det er altså ikke ekspertene som har uttalt seg denne gangen, men undersøkelsen har tatt tempen på hva vanlige nordmenn tror om egen økonomi de ti neste årene.

Forutsigbart?

Men hvor forutsigbar er egentlig fremtiden? Ganske forutsigbar, skal vi tro de spurte. Hele 42 prosent av dem tror at fremtiden deres vil bli mer forutsigbar enn den er i dag. Det er imidlertid ikke entydig: En tredjedel tror den kan bli mindre forutsigbar, mens 25 prosent ikke er helt sikre.

La oss vende tilbake til ekspertene for et lite øyeblikk: Dette er oppsiktsvekkende tall. - Jeg ville antatt at det store flertallet av folk ville tro at fremtiden skulle være mindre forutsigbar, sier Hans Petter Skogstad, seniorkonsulent i Opinion.

Trygge og fornøyde

Vi er oppsiktsvekkende trygge på hvordan vi kommer til å ha det fremover. Men hvor trygg tror vi at den økonomiske situasjonen vil være de neste ti årene, i forhold til i dag?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer