Surfet for 150.000 kroner i Tyrkia

Nå vil han ha pengene tilbake. Det kan han bare glemme.

FARLIG: Du må gjerne ta med deg mobilen på stranden, men for din egen lommeboks skyld: Ikke surf med den.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
FARLIG: Du må gjerne ta med deg mobilen på stranden, men for din egen lommeboks skyld: Ikke surf med den. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å reise til utlandet med splitter ny telefon kan være farlige greier.

Det fikk en kar erfare da han skulle en tur til Tyrkia. Første dag i utlandet med ny mobil fant han ut at han kunne få med seg norske TV-sendinger via en NRK-app.

Og denne fikk virkelig kjørt seg.

Morgenen etter sin første dag på tyrkisk jord, fikk nordmannen en real overraskelse på SMS fra operatøren: Mobilregningen hadde vokst til astronomiske høyder i rekordfart, og abonnementet var blitt sperret.

Totalt skal nordmannen ha lastet ned nesten 1,5 gigabyte med data. Og regningen havnet på ikke mindre enn 151.702 kroner.

Hver eneste megabyte mannen lastet ned på Tyrkia-turen kostet omtrent 100 kroner.

Må betale

Mannen hadde abonnementet gjennom sin arbeidsgiver, som sponser opp til 5.000 kroner hver måned for sine ansatte. Det hjelper lite når regningen er på over 150.000 kroner.

Så for å beskytte mannen nektet bedriften å betale operatøren. Dette ble ikke godtatt, så saken havnet i Brukerklagenemnda for elektronisk kommunikasjon.

Slik bruker du GPS i utlandet ved å laste ned kartene på forhånd

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer