Surfingen din kan gi nettbanktrøbbel

Får du installert skummel programvare, kan du få trøbbel ved innlogging.

Du som bruker er en trussel for sikkerheten i nettbanken om du dumper borti trojanere eller annen skadelig programvare på din vei. Foto: Colourbox
Du som bruker er en trussel for sikkerheten i nettbanken om du dumper borti trojanere eller annen skadelig programvare på din vei. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig kunne DinSide fortelle at antallet tilfeller av nettbanksvindel er økende, og at dette etter alt å dømme vil fortsette å være et problem de nærmeste årene.

Det er Kripos som blant annet påpeker at bankene ikke klarer å stoppe bedrageriene like effektivt som tidligere.

Men visste du at også din egen surfing kan åpne for nettbanksvindel?

>> Slik avslører du falske nettbutikker

Utdaterte Java-versjoner

Blant annet Java har den siste tiden fått kritikk for sine sikkerhetshull. Skal man logge inn i nettbanken med BankID, trenger man i de fleste tilfeller å ha installert Java på datamaskinen.

Selv om stadig flere kan benytte seg av BankID på mobil, gjelder dette fortsatt ikke alle, deriblant kunder med NetCom-abonnement på mobilen.

Norsis, som jobber for informasjonssikkerhet i Norge, mener bankene tar sikkerheten på alvor når det gjelder innlogging i nettbankene. – Etter Java-utfordringene i januar har vi hatt en runde med BankID, og sitter igjen med et inntrykk av at de tar sikkerheten på største alvor, sier Christian Meyer, seniorrådgiver i Norsis til DinSide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer