Svært få oppbevarer PIN-koden sammen med bankkortet

Hvis bankkortet ditt tømmes, har bankene ofte lagt skylden på kunden selv. Nå viser en ny undersøkelse at de kan ha tatt feil.

UVANLIG: Ifølge Forbrukerrådets ferske undersøkelse er det nesten ingen som oppbevarer PIN-koden sammen med kortet sitt. Selv om mange blir beskyldt for å ha gjort det.  Foto: Kim Janson
UVANLIG: Ifølge Forbrukerrådets ferske undersøkelse er det nesten ingen som oppbevarer PIN-koden sammen med kortet sitt. Selv om mange blir beskyldt for å ha gjort det. Foto: Kim Janson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Finansklagenemnda endre praksis.

Det sier direktør Randi Flesland i Forbrukerrådet til DinSide.

Hun sikter til en praksis vi har fortalt deg om tidligere: Når bankkortet ditt misbrukes, kan du fort bli beskyldt for å ha oppbevart PIN-koden sammen med det. Og da kan du se langt etter pengene dine.

Les saken: Du kan få ansvaret for kortmisbruket

For når tyvene ser ut til å ha brukt kortets PIN-kode, ser bransjen det som lite trolig at tyvene har spanet seg frem til koden. Spesielt når det har gått lang tid fra siste lovlige transaksjon, og til kortet ble misbrukt.

Nesten ingen gjør det

Men spør deg selv: Hvor mange kjenner du som faktisk skriver ned PIN-koden og legger lappen i nærheten av kortet?

– De fleste bruker bankkortet hyppig. Og den PIN-koden; den husker de, sier Flesland.

Tidligere var dette bare Fleslands teori. Men nå har Forbrukerrådet utført en undersøkelse som slår fast at teorien stemmer: Bare 15 prosent sier at koden er nedskrevet ett eller annet sted. Og bare rundt én prosent av 1.000 spurte nordmenn svarer at de faktisk oppbevarer PIN-koden i nærheten av kortet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer