I klassen butikkøl er seieren delt mellom Hansa Juleøl og Aass Gourmet Jule Ale.
Under kan du se dommernes vurderinger av de forskjellige ølene, rangert fra best til verst. Der finner du detaljerte beskrivelser av utseende, lukt og smak, samt informasjon om ingredienser og brygging. I tillegg finner du anbefalt serveringtemperatur, som baserer seg på informasjon fra bryggeriene og den norske ølboken Norsk Øl.
Årets beste og verste juleøl 2009
- Alkoholfritt juleøl
- Svakøl (butikk)
- Sterkøl (Polet)
Hansa Juleøl: 5
Bryggeri: Hansa (Hansa/Borg)Type: Sesongøl/Juleøl - svaktGjæring: UndergjæretIngredienser: Vann, malt, humle, gjær.Alkoholstyrke: 4,5 %Utseende: Dyp kobber. Temperatur: 4–7 °CLukter: Syrlig, lett svovel, korn. Smaker: Søtlig, tydelig syrlighet, lett bitterhet, balansert, god munnfølelse. Lagring: 0 – 1 år.Vurdering: Sammen med Aass Gourmet Jule Ale, er dette testens beste butikkøl
Aass Gourmet Jule ale: 5
Bryggeri: AassType: Sesongøl/Juleøl - svaktGjæring: OvergjæretIngredienser: Vann, malt, humle, gjær.Alkoholstyrke: 4,7 %Utseende: Syp,mørk brun. Temperatur: 4–7 °CLukter: Brent, sødme, sjokolade, kraftig. Smaker: Kaffe, tørr, men med sødme, lett lakris, litt vanndig, litt kort smak. Lagring: 0 – 1 år.Vurdering: Kraftig smak, som ikke varer lenge nok til å få toppkarakter
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger