Sjokolade

Svarer på dette

- Vi annonserer sukkervarer unntaksvis og helst i forbindelse med høytider, forklarer Kiwi.

SVARER: Kiwi og Rema 1000 forklarer tilbudet på sjokoladeplater til 19,90 kroner. Foto: Elisabeth Dalseg
SVARER: Kiwi og Rema 1000 forklarer tilbudet på sjokoladeplater til 19,90 kroner. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hos Kiwi og Rema 1000 får du nå tilbud på 200-grams sjokoladeplater til 19,90 kroner per plate. Ifølge Nettavisen mener ernæringsrådgiver og forsker Maria Uldahl at butikkene bør slutte med.

- Spør du meg som ernæringsrådgiver, synes jeg kanskje det. Det er et nytelsesprodukt som vi egentlig ikke trenger å spise mer av, men heller kose oss med inn imellom. Det er ingen gode grunner til at det skal være så billig, forteller hun til avisa.

Til DinSide forklarer Uldahl at hun ikke argumenterer for noe forbud mot reklame.

- Men som fagperson innen ernæring skulle jeg ønske at det var færre tilbud på og reklame for den maten vi bør spise litt mindre av, og mer tilbud på og markedsføring av frukt, bær, grønnsaker og alt det vi bør spise mer av (ifølge Helsedirektoratets kostråd).

- Vanskelig å stå imot slike tilbud

Videre forklarer ernæringsrådgiveren at tilbud og markedsføring kan påvirke matvalgene man tar.

- Hvis man er på butikken og kanskje skal ha én sjokoladeplate som vanligvis koster 35-40 kroner, men ser at du kan få 5 for 100 - da er det ganske lettvint å plukke med seg flere enn man egentlig hadde tenkt. Jeg synes selv det er vanskelig å stå imot slike tilbud - hvem har ikke lyst på sjokolade, liksom?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.