Svartebørshaiene prøver seg

Selger VM-billetter til dobbel pris.

BRØLET! Brøler gjør de, men det er fortsatt plass i Kollen i de fleste VM-dagene. Likevel prøver enkelte å sko seg på billettsalg. Foto: Eirik Gjessing/Ski-VM 2011
BRØLET! Brøler gjør de, men det er fortsatt plass i Kollen i de fleste VM-dagene. Likevel prøver enkelte å sko seg på billettsalg. Foto: Eirik Gjessing/Ski-VM 2011 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Du bør forsikre deg om at du kjøper billettene dine fra en seriøs aktør, sier forbrukerombud Gry Nergård.

Ombudet har i forbindelse med ski-VM fått flere henvendelser om svartebørssalg gjennom nettsidene til det engelske selskapet Viagogo Ltd. Her formidles billetter til solid overpris, noe som er et klart brudd på den norske svartebørsloven.

Eksempelvis ser vi billetter til 15 km for menn 1. mars fra 1.400 kroner. Hos Billettservice som selger offisielt for VM-arrangøren, finner vi til samme arrangement for 622 kroner, før leveringsgebyr.

Forbrukerombudet jobber for å få stanset markedsføringen fra det engelske selskapet, blant annet har de sørget for at selskapets annonsering gjennom Google har blitt fjernet. Men nettsidene ligger der fortsatt, og ber både kjøpere og selgere av billetter om å melde seg.

Nei, ski-VM er ikke gratis: Flau skrivefeil skaper VM-forvirring

VM-billetter selges også andre steder

DinSide finner ved et søk på Finn.no flere private som selger billetter til det pågående ski-VMs hoppøvelser, langrennsøvelser og stafetter. Enkelte av disse ser ut til å selges dyrere enn billettene vi finner via arrangøren. Og siden det foreløpig bare er to dager i programmet som er markert som utsolgt (torsdag 24. februar var utsolgt, og i skrivende stund er også fredag 4. mars, med blant annet herrestaffett i langrenn, markert som utsolgt), kan det være lurt å følge Forbrukerombudets råd om sjekke hvem du handler hos: Den offisielle arrangøren er alltid det tryggeste tipset i så måte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer