Svarthyll mot influensa

Er du redd for influensaen i vinter? Da kan det være lurt å fylle opp medisinskapet med et ekstrakt av svarthyllebær.

Publisert
Sist oppdatert

Svarthyll mot influensaEr du redd for influensaen i vinter? Da kan det være lurt å fylle opp medisinskapet med et ekstrakt av svarthyllebær.

En norsk undersøkelse har nå bevist at svarthyll er svært effektivt mot symptomene på influensa. Pasienter som tar flere doser ekstrakt hver dag, vil kutte sykdomsperioden med flere dager og ha færre plager underveis i influensaen.

Raskere friskUndersøkelsen tok for seg 60 mennesker i et tidlig stadium av influensa. Alderen var mellom 18 og 54 år med en lik fordeling mellom kvinner og menn.

Halvparten av gruppen fikk svarthyll-ekstraktet Sambucol fire ganger om dagen. Den andre halvparten fikk et middel med samme smak men helt uten svarthyll.

Og resultatene var overbevisende. Blant dem som fikk sine daglige doser av svarthyll var de fleste symptomene sterkt redusert eller helt borte etter tre til fire dager. De som ikke fikk ekstrakten måtte derimot vente i syv til åtte dager før de ble friske. Studien vil snart bli publisert in The international Journal of Medical Research.

Det ble ikke registrert noen nevneverdige bivirkninger under forsøkene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer