Svensk Amazon-kaos

«Hane-bilder» selges som «kuk-tavlor» i Amazons ferske svenske nettbutikk.

KAOS: Amazon har lansert svensk nettbutikk - men automatiske oversettelser har ført til stor oppstandelse hos våre naboer i øst. Det er ventet at Amazon vil lansere i Norge om ikke lenge. Foto: Kristin Sørdal
KAOS: Amazon har lansert svensk nettbutikk - men automatiske oversettelser har ført til stor oppstandelse hos våre naboer i øst. Det er ventet at Amazon vil lansere i Norge om ikke lenge. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag ble Amazon lansert i Sverige.

Dette har skapt stor oppstandelse og kaos:

Ifølge den svenske avisen SVT.se, har nemlig diverse automatiske oversettelser ført til et stor tilbud av «kuk-tavlor» («tavlor» er «bilder», red. anm.) og «kuk-borstar» («borstar» er «børster») på netthandelssidene - noe som har ført til stor oppstandelse i sosiale media.

Automatiske oversettelser

Og dette er kun noen av de mer eller mindre (u)heldige oversettelsene som svenskene ble møtt av da nettbutikken ble lansert.

Ifølge SVT, er det uklart om noen med svensk morsmål har kontrollert oversettelsene før siden ble lansert.

Andre uheldige oversettelser som har dukket opp på Amazon.se, er ifølge avisa blomsten «raps» som er oversatt til «voldtekt» og den svenske hanen, som er oversatt fra «cock» til «kuk».

Ifølge en pressemelding fra Virke Handel, er det forventet at en norsk lansering av Amazon vil skje i nær fremtid.

Fri frakt over 229 kroner

Ifølge Feber.se, er det ikke mange Amazon-produkter til salgs fra den svenske Amazon-siden per nå. Alexa-produkter og Amazons nettbrett og tv-produkter finnes ikke - men du kan kjøpe Kindle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer