Svensk katalogfirma lurer nordmenn

Plutselig skylder du 50.000 kroner.

FREKT: Dette er telefaksen som ble sendt til Kontor Konsult. Avtalen var at de skulle signere på en oppsigelse, men leser du den lille skriften, oppdager du at det er noe helt annet de blir bedt om å signere på.
FREKT: Dette er telefaksen som ble sendt til Kontor Konsult. Avtalen var at de skulle signere på en oppsigelse, men leser du den lille skriften, oppdager du at det er noe helt annet de blir bedt om å signere på. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSide har fått en henvendelse fra den norske bedriften Kontor Konsult, som nylig har mottatt en telefon fra det svenske foretaksregisteret Nordiska Näringsguiden.

Fremgangsmåten er kjent fra tidligere: Kontor Konsult blir oppringt av selgeren Ann-Sofie, som ber sekretæren skrive under på en oppsigelse hun vil motta per faks. Men faksen viser seg å være en ny kontraktsinngåelse på åtte nye perioder til 795 euro hver.

Hvis sekretæren hadde signert kontrakten, hadde firmaet skyldt det svenske katalogregisteret over 50.000 kroner.

Ville du latt deg lure av disse?

Lett bytte

DinSide får stadig tips om firmaer som henvender seg til norske små og store bedrifter for å selge såkalte katalogoppdateringer. Felles for "tilbudene" som kommer, er at de hevder å være en "gratis oppdatering", en "kontroll", eller en "avbestilling", som de vil at du skal signere på vegne av bedriften. Det du imidlertid signerer på, er en avtale som binder deg til å betale relativt store beløp frem i tid.

Arne Røed Simonsen i Næringslivets Sikkerhetsråd tror en del selgere spekulerer i at 85 prosent av norsk næringsliv har fem eller færre ansatte. Mange næringsdrivende har derfor kun privatpersonkompetanse, og svindelen blir derfor også et forbrukerproblem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer