Svenske hyttedrømmer på sparebluss!

Kjøper du hytte på andre siden av grensen, kan prisen bli lav og reisetiden den samme.

Publisert

Svenske meglere og eiere fallbyr nå sine torp og stugor til sommersultne kjøpere. Men selv om renten i Sverige er rekordlav, meldes det også om fortsatt lave priser, ja til og med fallende priser i enkelte områder. Nær norskegrensen i sør finner man flere kystnære og sjønære hytteområder med fritidsboliger i passende kjøreavstand fra folkerike deler av Østlandet. I Strømstad og Tanum - to av de mest nærliggende kommunene ved kysten - har prisene steget kraftig siden i fjor. Norskeeffekten antas å være sterk, men lave renter lokker også medelsvensson til Sveriges vestkyst.

Noen timer unna

Det er ingen grunn til å legge hyttedrømmen på hylla bare fordi at "alle" vil til Sørlandet. Med samme avstand som til Sørlandets overprisede kystidyller og adskillig færre bilkøer unna finnes hundrevis av lavprisede svenske hytter. Standarden er minst like god som her hjemme. Det er for eksempel langt mer utbredt med innlagt vann, strøm og telefon i svenske fritidsboliger enn det vi ser i Norge. I tillegg er både mat og drikke som kjent langt rimeligere over grensen. Lengter du etter en sted med nærhet til fine badeområder kan det nære Sverige by på både salte svaberg og de store innlandssjøene med masser av strender, båtliv og fiskemuligheter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer