Svenskene gir deg den beste renten

Forsyner du deg fra toppen av Finansportalens rentebarometer finner du et ypperlig alternativ for deg som ikke er redd for litt papirarbeid.

Søta bror gir deg høyest rente på sparepengene dine. Innskuddene brukes til å tilby forbrukslån, og du får din del av gevinsten.  Foto: All Over Press
Søta bror gir deg høyest rente på sparepengene dine. Innskuddene brukes til å tilby forbrukslån, og du får din del av gevinsten. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en gjennomgang av de beste rentene på bankinnskudd, var to svenske kredittselskaper blant de beste. Helt på topp tronet Nordax Sparekonto som tilbyr 3,8 prosent rente fra første krone.

Men det er litt mer klønete å spare over grensen. Er det verdt det?

Papirarbeid

For å opprette en sparekonto hos Nordax fyller du inn et søknadsskjema som skal sendes inn per post sammen med kopi av gyldig legitimasjon. Når søknaden er behandlet får du et kontobevis som du bruker i forbindelse med overføring av innskudd. Overføringen gjøres til et felles kontonummer hos Nordax, merket med ditt unike KID-nummer. Tilsvarende må du fylle ut et skjema når du vil gjøre uttak fra sparekontoen.

Det er rett og slett mer klønete enn den jevne norske bankkunden er vant med, noe Nordax' markedsdirektør Tom Rabben heller ikke benekter.

– Sånn blir det fordi vi ikke er en del av det norske banksystemet. Det blir litt papirarbeid og det tar et par dager med innskudd og uttak. Vi garanterer at det ikke tar mer enn fire dager, sier Rabben.

Les også: Har du god nok rente på bufferen din?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer