Svenskene kjøper også Grandiosa

Men de får egentlig en Big One.

Er det en Grandiosa, eller er det en Big One? Det kommer an på hvor du kjøper den. Foto: Stabburet
Er det en Grandiosa, eller er det en Big One? Det kommer an på hvor du kjøper den. Foto: Stabburet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du til utlandet i sommer, kan du finne noen norske varer i hyllene. Enkelte norske produkter selger nemlig også godt i utlandet, men som nordmann kan du få deg noen overraskelser.

Frossenpizzaen Grandiosa er eksempel på en vare som selges i flere land enn Norge. På svensk tv reklamerer Stabburet for Grandiosa, men kjøper du Grandiosa i Sverige, får du faktisk pizzaen Big One, ikke Grandiosa slik vi kjenner den i Norge.

- Ja, pizzavariantene vi selger i Sverige, er egentlig to norske Big One-varianter som selges under Grandiosa-navnet, sier Inger Marie Indahl, informasjonsleder i Stabburet.

Også i Finland og Baltikum selges nå pizza Grandiosa. I Finland får du kjøpt Grandiosa Classic, Grandiosa Kjøttdeig & Løk og en egen variant som heter Grandiosa Hawai.

- Norden-markedet utgjør mellom 10 og 15 prosent av totalsalget av Grandiosa, sier Indahl.

Nordmenn på frossen-pizza-toppen

Norge har lenge vært det landet i verden der det spises mest frossenpizza, men nå følger flere land i Europa etter. Folk i Vest-Europa spiser 26 prosent mer frossenpizza enn for tre år siden. Men det er fortsatt langt igjen til norsk nivå, viser tall fra AC Nielsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer