Svenskene lanserer nye sedler

Neste uke kommer den største seddellanseringen i Sveriges historie. Det går ikke upåaktet hen.

ALLE FÅR VEKSLE ÉN SEDDEL: Alle får mulighet til å veksle maks én seddel, ved personlig oppmøte i Riksbanken i Stockholm på lanseringsdagen 1. oktober. Men husk å ha med kontanter - du får ikke kjøpt nye sedler med kort! Foto: SVERIGES RIKSBANK
ALLE FÅR VEKSLE ÉN SEDDEL: Alle får mulighet til å veksle maks én seddel, ved personlig oppmøte i Riksbanken i Stockholm på lanseringsdagen 1. oktober. Men husk å ha med kontanter - du får ikke kjøpt nye sedler med kort! Foto: SVERIGES RIKSBANK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dinside har tidligere skrevet om de nye svenske sedlene, som skal lanseres 1. oktober.

Vi skal også få nye sedler i Norge, som har fått stor oppmerksomhet allerede lenge før de har gått i trykken, men dette er ikke før til neste år. Der må vi se oss slått av svenskene.

LES OGSÅ: Snart kommer det nye sedler

Og når svenskene har noe feire, så gjør de det:

Kjøp den nye 200-lappen - i Riksbanken

I anledning slippet av de nye sedlene, blir det åpen dag og mulighet for alle til å komme i Sveriges Riksbank på besøk - og for å veksle til seg en rykende fersk og ubrukt 200-kronersseddel.

1. oktober slippes det nye 20-, 50-, 200- og 1000-kronerssedler i Sverige. Nye svenske 100- og 500-kronerssedler, samt 1-, 2- og 5-kroners mynt, kommer ut i oktober 2016.

Dette er det største seddel- og myntbyttet i Sveriges historie.

I tillegg til å invitere alle borgere til å komme inn i Riksbanken i Stockholm og veksle til seg en ny seddel, får de som tar turen også mulighet til å se en utstilling om de nye sedlene.

Merk deg at det kun er åpent mellom kl 14 og 19 - og at det kun er mulig å veksle til seg én ubesudlet 200-kronersseddel per hode.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer