Svenskevarene du bør kaste

Advarer mot farlige produkter funnet i Sverige.

ADVARER: Alle disse varene advares det mot fra svenske tilsynsmyndigheter. Dette er alle varer som er funnet på det svenske markedet, så har du plukket det med deg fra svenskehandel, bør du slutte å bruke det med en gang. Fotomontasje: Rapex/Dinside
ADVARER: Alle disse varene advares det mot fra svenske tilsynsmyndigheter. Dette er alle varer som er funnet på det svenske markedet, så har du plukket det med deg fra svenskehandel, bør du slutte å bruke det med en gang. Fotomontasje: Rapex/Dinside Vis mer
Publisert

Det er ting du bør handle i Sverige - og det er ting du kanskje ikke bør handle der.

Med jevne mellomrom dukker det opp advarsler om farlige produkter som man ikke bør fortsette å bruke.

Det kan være mange grunner for dette, for eksempel kan det være snakk om brannfare, at produkter avgir farlige kjemikalier eller at det er en feil ved produktet som gjør at det kan være en sikkerhetsfare å bruke det.

På nettsida farligeprodukter.no publiseres informasjon om farlige produkter omsatt på det norske markedet. Men mange av oss kjøper produkter når vi for eksempel er på svenskehandel - eller via nettbutikker.

Mange advarsler fra Sverige

Rapex er EUs varslingssystem for farlige produkter. Der kan du finne advarsler om alt fra leker, biler og kosmetikk til husholdningsartikler, møbler og elektronikk, og du kan spesifisere både produksjonsland og hvilket land som har kommet med advarselen.

De siste ukene er det kommet mange advarsler om farlige produkter fra Sverige.

Om du har svenskehandlet noen av disse varene, enten fra nett eller på harryshopping, bør du kaste dem eller kontakte forhandleren for instruksjoner om hvordan du kan levere produktet tilbake.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer