Svetten avslører deg

Hun kan lukte dine intensjoner.

Svetten avslører om han er seksuelt opphisset, og hun kan lukte det ... Foto: Steve Woods
Svetten avslører om han er seksuelt opphisset, og hun kan lukte det ... Foto: Steve Woods Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kvinnen kan merke på mannens svette når han er seksuelt opphisset. Dette viser en ny studie gjort ved Rice University i Houston, og gjengitt i Journal of Neuroscience.

Du trodde kanskje dine amorøse følelser overfor kollegaen var godt skjult? Kan hende hun allerede har avslørt deg - i alle fall i underbevisstheten ...

Det er ikke bare dyrene som kommuniserer sin seksuelle interesse via kjemiske signaler.

Mannesvette øker kvinners humør

Svetten avslører deg

Et forskerteam ved Rice University i Houston, ledet av psykolog Denise Chen, har testet hypotesen om mennesker, i likhet med dyrene, også benytter og responderer til kjemiske signaler, eller feromoner.

Forskerne satte opp et forsøk hvor de ville sammenligne hvordan kvinner responderer til forskjellig type mannlig svette: Svette produsert i hverdagslige situasjoner versus svette produsert når mannen er seksuelt opphisset.

Forskerteamets tanke var at dersom det er slik at menneskene produserer og responderer på feromoner, må kvinnen nødvendigvis reagere annerledes på svetten ved seksuell opphisselse, kontra hverdagssvette. Dette skriver LiveScience.com

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer