Svindel-angrep mot Finn.no i helgen

Prøvde å stjele kredittkortinformasjon.

PHISHING: Denne helgen mottok mange Finn.no-brukere en e-post der de ble oppfordret til å oppgi kredittkortdetaljer. Foto: DinSide
PHISHING: Denne helgen mottok mange Finn.no-brukere en e-post der de ble oppfordret til å oppgi kredittkortdetaljer. Foto: DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne helgen mottok kundesenteret på Norges største markedsplass, Finn.no, mange henvendelser fra brukere som hadde blitt utsatt for svindelforsøk.

En rekke brukere hadde nemlig mottatt e-post som tilsynelatende var fra Finn.no, der nettstedet ba brukeren levere fra seg kredittkortdetaljer. Finn.no spør aldri om slike detaljer per e-post, derfor er det ingen tvil om at det er noen andre som står bak e-postene.

- Det var mange som ringte kundesenteret vårt i helgen og fortalte at de hadde mottatt e-post fra oss, sier Lars Vinden, ansvarlig for forbrukertrygghet i Finn.no.

Han forteller at brukerne ble utsatt for et såkalt phishing-forsøk.

- Det vil si at noen sender ut e-poster der de later som de er oss, og ber kunden om å oppgi kredittkortinformasjon.

Advarselen fjernet

På grunn av den store pågangen av henvendelser om phishing-forsøkene, måtte Finn.no advare på sine nettsider mot å oppgi person- og kredittkortinformasjon per e-post.

Denne advarselen er nå fjernet, men det betyr ikke at svindlerne har gitt seg.

- Advarselen har vært ute noen dager, men etter hvert ser folk seg blinde på teksten, eller ikke leser hva som står der, forklarer Vinden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer