Svindelguiden 2005

Siden du har klikket deg inn på denne artikkelen er du kanskje lei av å bli lurt? Heldigvis er det enkelt å styre unna nybegynnertabbene: Her er svindelguiden du bør printe ut og pugge.

Publisert
Sist oppdatert

Svindlerne skyr ingen midler for å få tak i pengene dine, og kjennes igjen ved at de frister med raske penger, unike tilbud, eller fantastiske ferier.

Kun for DEG, selvfølgelig.

Ikke gå i fella

Ingen kan garantere at du aldri vil bli lurt av svindlere på nettet, men er du klar over hvordan de opererer, kan du i hvert fall minimalisere risikoen.

Lover de gull & grønne skoger? Hold deg unna alle som frister med uante inntjeningsmuligheter, fete gratisferier eller unike tilbud. Få alle løfter og informasjon skriftlig, og gå igjennom papirene nøye på egen hånd før du lar deg friste. Les også alt med liten skrift.

La deg aldri presse til å signere, eller oppgi kredittkortopplysninger med en gang.

Ukjent firma? Hvis ikke firmanavnet, adressen, eller telefonnummeret er oppgitt, bør alarmklokkene ringe.

Har de oppgitt telefonnummeret? Ring og sjekk om de svarer. Hvis de aldri tar telefonen - eller du kommer rett til en telefonsvarer - bør du holde deg langt unna.

Oppgi kredittkortnummeret ditt på sexsider - som bevis på at du er gammel nok? NEI, NEI, NEI. Hvorfor kan du lese mer om i 116569">denne artikkelen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer