Svindler forsikringen med falske kvitteringer

Ikke spesielt vanskelig å avsløre, og konsekvensene blir store.

FALSK: Trønderen skal ha gjort en handel hos nettbutikken MPX, men tuklet med kvitteringen for å bytte ut kjøpet med en langt mer kostbar Macbook Pro og en HDMI-kabel.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE/TRYG FORSIKRING
FALSK: Trønderen skal ha gjort en handel hos nettbutikken MPX, men tuklet med kvitteringen for å bytte ut kjøpet med en langt mer kostbar Macbook Pro og en HDMI-kabel. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE/TRYG FORSIKRING Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Om uhellet er ute, og du vil ha erstattet verdisakene dine gjennom forsikringen, er kvitteringer eller annet kjøpsbevis viktig.

Men beviser kan forfalskes. Og det gjør de også i forsikringssaker.

Men kvitteringer er like enkle å avsløre som å forfalske.

Visste du at kontoutskrift kan fungere som kvittering?

Falsk Apple-kvittering

En trønder krevde nylig over 40.000 kroner i erstatning etter et uhell under flytting. En kostbar Apple iMac og en Macbook Pro skulle nemlig være ødelagt, og trønderen viste frem kvitteringer for å bevise kjøpene.

Den ene kvitteringen ser du på bildet øverst i artikkelen. Problemet var bare dette: Kvitteringen var falsk, manipulert av trønderen selv.

Og det krevdes ikke spesielt dyptpløyende detektivarbeid for å avsløre dette. Tryg Forsikring skal bare ha ringt butikken og spurt om kvitteringene stemte. Noe de ikke gjorde.

- Vi ser dessverre at mange prøver å forfalske kvitteringer, og det kan virke som om denne typen svindel er i vekst. I alle fall når vi ser på det vi selv avslører, sier kommunikasjonssjef Ole Irgens i Tryg Forsikring i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer