Svindlere lokker med iPad

Fortsatt for mange nordmenn som lar seg lure av phishing.

Ved å be mottakeren om å logge seg inn på sin Microsoft Live-konto, lurer svindlerne til seg info om brukernavn og passord.
Ved å be mottakeren om å logge seg inn på sin Microsoft Live-konto, lurer svindlerne til seg info om brukernavn og passord. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste tiden har flere nordmenn gått på et nytt phishing-forsøk rettet mot norske e-postkontoer - muligens fordi det lokkes med at man kan vinne en iPad eller en MacBookAir.

– Det er mange som har gått på denne lurekampanjen, spesielt forrige helg så vi mye trafikk til denne IP-adressen, forteller Marie Moe, seksjonssjef i NorCERT til DinSide.

Slik lurer de nordmenn

E-posten som er skrevet på dårlig norsk lokker med iPad i premie til de som svarer på en spørreundersøkelse. Når man "vinner" må man logge seg på med sin Microsoft Live-konto for å få tildelt premien.

Dessverre er det ikke snakk om noen reell premie, men en måte å lure til seg informasjon på.

– Slik får svindlerne tilgang til brukernavn og passord. Dermed kan de eksempelvis sende ut spam-mail fra din konto, eller få tak i sensitiv informasjon om brukeren, sier Moe.

– Det er ikke minst et problem hvis man har samme brukernavn og passord til flere tjenester, understreker Moe.

Hun anbefaler alle om å være skeptiske til mail som lokker med noe som er for godt til å være sant. Dessuten bør man unngå å trykke direkte på lenker inni e-poster som kanvirke mistenkelige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer