Svindlere overnatter i butikkene

Flere kolonialer har hatt overnattingsbesøk av kriminelle med skimmingutstyr.

Sikkerhetsrågiver i HSH Thor Martin Bjerke ser en ny trend i kortsvindelsaker. Foto: HSH
Sikkerhetsrågiver i HSH Thor Martin Bjerke ser en ny trend i kortsvindelsaker. Foto: HSH Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi ser nå en del tilfeller hvor folk har overnattet i butikkene og så satt på skimmingutstyr, sier Thor Martin Bjerke, sikkerhetsrågiver i Handels- og servicenæringens hovedorganisasjon (HSH) til DinSide.

I forrige uke fikk Rema 1000 på Kaldbakken besøk av kortsvindlere som trolig overnattet i butikken for å installere skimmingutstyr. I Norge er dette en ny trend for sommeren.

- Jeg ble kontaktet av banken og fikk beskjed om at kortet mitt var kopiert. Banken fortalte at bankterminalen i Rema 1000-butikken trolig var stjålet og at kortene som var brukt i terminalen, var forsøkt misbrukt, forteller Tone Foss Kjærnes (53).

Svindlere har mest sannsynlig overnattet i butikken og byttet ut terminalen etter stengetid.

Nye kortterminaler kapret

- Veldig ubehagelig

- Jeg synes det var veldig ubehagelig. Jeg pleier å passe på når jeg er i minibanker og ser etter mistenkelige ting, men du kan jo tydeligvis ikke gardere deg fullstendig mot svindel. Jeg skal bli flinkere til å undersøke kontoutskriften min etter dette, sier Kjærnes, som understreker at svindlerne ikke rakk å trekke noe fra kontoen hennes før kortet ble sperret av Postbanken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer