Skattemeldingen 2017

Svindlere sender e-post og utgir seg for å være Skatteetaten

Ikke følg lenker du får fra «Skatteetaten» på e-post, og ikke gi fra deg personlige opplysninger.

E-POST-SVINDEL: Slik ser e-posten som ble sendt ut fra «Skatteetaten» i går. Det er flere ting som kan avsløre svindelen: Skatteetaten, altså den ekte, sender aldri ut e-post og sms med lenker og språklige feil som «du er nesten på slutten av fristen dato», er noen eksempler. Foto: Eilin Lindvoll.
E-POST-SVINDEL: Slik ser e-posten som ble sendt ut fra «Skatteetaten» i går. Det er flere ting som kan avsløre svindelen: Skatteetaten, altså den ekte, sender aldri ut e-post og sms med lenker og språklige feil som «du er nesten på slutten av fristen dato», er noen eksempler. Foto: Eilin Lindvoll. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Samme dag som de første skattebetalerne fikk årets skatteoppgjør, ble flere e-poster fra noen som utgir seg for å være Skatteetaten sendt ut.

Den ekte Skatteetaten har mottatt over 70 henvendelser om dette, både på e-post og telefon, og advarer folk via Facebook-siden sin.

I e-posten står det: «Du har krav på en skattemessig tilbakebetaling på 6.200 NOK». Videre ber svindlerne deg om å klikke på en lenke og fylle ut et skjema. Unnlater du å gjøre dette, vil du «miste denne refusjonen og eventuelle fremtidige krav», truer svindlerne.

- Dette er et forsøk på svindel og identitetstyveri, sier Helen Rist i Skatteetaten.

Hun sier at siden det lenkes til i e-posten ble tatt ned etter meldingene om svindel etaten fikk i går.

Ikke følge lenker du får på e-post og sms

Det er ikke uvanlig at Skatteetaten opplever lignende svindelforsøk rundt viktige datoer knyttet til skattemeldingen eller lignende.

På nettsiden ber de deg være på vakt for svindelforsøk. Der understreker Skatteetaten at de aldri ber deg om kredittkortinformasjon, sikkerhetskoder, regninger, kopi av pass, førerkort eller kontonummer via sms eller e-post.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer