Lurt for 171.000 kroner

Svindleren skulle «hjelpe med tapte investeringer»

Det kostet nordmannen 171.000 kroner, som ifølge Finansklagenemnda har opptrådt grovt uaktsomt.

PHISHING: En telefonsamtale fra svindlerne førte til at nordmannen ble lurt for 171.000 kroner, da han ga fra seg kortinfo og bekreftet overføringer med BankID. Foto: NTB Scanpix
PHISHING: En telefonsamtale fra svindlerne førte til at nordmannen ble lurt for 171.000 kroner, da han ga fra seg kortinfo og bekreftet overføringer med BankID. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Falske e-poster og tvilsomme telefonoppringninger dukker opp jevnlig - og dessverre lar en og annen nordmann seg lure av disse henvendelsene. Dinside omtalte nylig at en nordmann måtte ta regningen på 12.000 kroner for å ha opptrådt grovt uaktsomt da han ble lurt av en falsk Netflix-mail, og ga fra seg kortinfo til svindlerne.

Forrige uke behandlet Finansklagenemnda en liknende sak, der en kunde i Sparebank 1 SR-Bank mottok en telefon som tilsynelatende var fra Financial Conduct Authority - som skulle hjelpe nordmannen etter å ha blitt svindlet i forbindelse med tidligere investeringer.

Nordmannen oppga både kortinfo til svindleren, og benyttet BankID på mobil flere ganger. Dermed ble kontoen hans belastet med tre beløp på cirka 27.000, 82.200 og 61.600 kroner - til sammen 171.051 kroner.

Banken mente kunden hadde opptrådt forsettlig, og dermed burde dekke hele det tapte beløpet. Det er ikke Finansklagenemnda enig i.

Kunden må derimot selv betale 12.000 kroner for å ha opptrådt grovt uaktsomt.

- Vil ikke kommentere saken

Flertallet i Finansklagenemnga fastslår at kortholder ved å gi fra seg kortnummeret og gjentatte ganger benytte sin BankID på mobil, kan holdes ansvarlig for 12.000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer