Svindlerne herjer overalt

Tar du nødvendige forholdsregler?

Trusselen mot norske forbrukere er stor. Derfor er det viktig at du tar nødvendige forholdsregler hver gang du bruker kortet i fysiske terminaler og når du handler på nett. Foto: Colourbox.com
Trusselen mot norske forbrukere er stor. Derfor er det viktig at du tar nødvendige forholdsregler hver gang du bruker kortet i fysiske terminaler og når du handler på nett. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du er opptatt å beskytte kort og konto, må du ta dine forholdsregler overalt hvor du ferdes i samfunnet. Svindlere kommer med stadig nye metoder, og de er aggressive i sine forsøk på å utnytte deg.

Som forbruker er du utsatt når du gjør enkle gjøremål som å fylle bensin, ta ut penger eller lese gjennom e-posten din. Slik unngår du fellene.

Les også: Slik fungerer kodebrikken

Tøm kontoen

Første bud er å ha et lavt disponibelt beløp på brukskontoen din. Hver måned når du får lønn, bør du overføre penger til både regningskonto og sparekonto. Med mobilbank overfører du enkelt til brukskontoen ved behov.

Selv om du er beskyttet av Finansavtaleloven, er det ikke sikkert at du får medhold i din sak dersom du har blitt svindlet. Med kun et lavt beløp tilgjengelig på brukskontoen har du sørget for at omfanget av kortsvindelen blir begrenset.

Pass på koden

Det viktigste du gjør for å hindre at uvedkommende tømmer kontoen din, er å beskytte PIN-koden hver gang du bruker kortet. Da DinSide tok en tur i Oslos handlegater, var det påfallende hvor mange som slurver med nettopp dette. Det tok oss nemlig bare 15 minutter før vi kunne avsløre PIN-koden til en av de handlende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer