Svindel på Facebook med falsk konkurranse

Svindlerne lovet 15.000 kroner – stjal 17.000,-

DNB ville ikke hjelpe henne, men hun slipper unna deler av regningen.

TAPTE 12.000: Kvinnen ble lovet en pengepremie på Facebook, men fikk snart tekstmeldinger som viste at hun ble svindlet for over 17.000 kroner. 12.000 av dem må hun selv betale. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Scanpix
TAPTE 12.000: Kvinnen ble lovet en pengepremie på Facebook, men fikk snart tekstmeldinger som viste at hun ble svindlet for over 17.000 kroner. 12.000 av dem må hun selv betale. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Alle som betaler nok kan få innhold inn på Facebook-strømmen din. Også svindlere.

Både falske Facebook-konkurranser og Facebook-annonser for produkter som i beste fall ikke holder det de lover er fortsatt en utfordring. Svindlerne vet å tilpasse seg norske forhold, og dermed ser vi også stadig flere eksempler på nordmenn som går fem på.

Nå rulles det opp en ny sak i Finansklagenemnda, om en kvinne som ble svindla for 17.050 kroner.

Og banken hennes, DNB, nekter å erstatte hele beløpet.

Grønn, blinkende knapp

Kvinnen gikk i vinter inn for å sjekke Facebook. Nøyaktig hvordan er uklart, men hun skal ha fått beskjed om at hun hadde vunnet noe, og fulgte en lenke.

Der møtte etter eget utsagn en «grønn, blinkende knapp» som fortalte at hun hadde vunnet 15.000 kroner. Kvinnen luktet ugler i mosen, men trykket på knappen, da hun antok at det i seg selv ikke kunne skade.

Det neste hun kan gjøre rede for, er at hun mottok en SMS om at det var reservert 15.000 kroner på kontoen hennes – altså penger på vei ut av kontoen. Så enda en SMS, om ytterligere 2.000 kroner reservert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer