Svindlernes nye triks: Kontantfelle

Monterer utstyr på minibanken, som gjør at du ikke får tak i pengene dine.

Dukker ikke pengene opp her, kan det være grunn til å tro at noen har montert en kontantsperre på minibanken. Foto: Kristina Picard
Dukker ikke pengene opp her, kan det være grunn til å tro at noen har montert en kontantsperre på minibanken. Foto: Kristina Picard Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den norske bankkindustrien er i stadig kappløp med svindlere om å utvikle systemer som skal motvirke at folk blir robbet for pengene sine. Svindlerne må derfor være kreative, for å komme opp med nye og bedre svindelmetoder.

En av de nye metodene, som nå har begynt å bli mer og mer vanlig i Skandinavia, kalles cashtrap eller kontantfelle. Svindelmetoden er oppdaget flere steder i Sverige, og har også blitt brukt her i Norge.

Stopper pengene

Den nye metoden høres nesten for enkel ut til å være sann:

Svindlerne plasserer en list på minibanken, som hindrer at pengene kommer ut. Listen er vanskelig å oppdage, slik at kunder som ikke får tak i pengene, ikke mistenker at det er svindlere som står bak.

Når kunden forsvinner, for eksempel for å ta ut penger i en annen minibank, dukker tyvene opp igjen. Da fjerner de listen, og sikrer seg pengene som kunden forsøkte å ta ut.

LES OGSÅ: Slutt på at bankene dekker kundenes tap?

Tatt for bruk av kontantfelle

I Sverige har bruken av slike pengefeller tatt av. I sommer ble flere bankkunder rammet etter at de hadde forsøkt å ta ut penger i minibanker i Stockholm. Mer enn 20 minibanker ble tuklet med bare i Sveriges hovedstad. Dette ifølge svenske Aftonbladet.Nå er liknende utstyr oppdaget flere steder i nabolandet, og svenske banker ber nå kundene sjekke ekstra grundig om noen kan ha plassert noe utstyr på minibankene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.