Svindlet av legestudenter

Legestudenter skal ha mesket seg med Ove André Algrøys Visa-kort i luksusbutikk.

Legestudentene kjøpte dyre klær med kortet de brukte. Foto: Colourbox.com
Legestudentene kjøpte dyre klær med kortet de brukte. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det vred seg inni meg da jeg sjekket kontoen, sier Ove André Algrøy, når han skal fortelle om symptomene han fikk da han ringte banken og fikk rede på at han hadde akutt synkende saldo, skriver bt.no

Tidligere i sommer ventet Algrøy på nytt visakort, etter et bankbytte. Han ventet og ventet på at det skulle dukke opp i posten, men ingenting skjedde.

Dresser til 34.000 kroner

- Da jeg ringte banken, sa de til meg at kortet allerede var sendt. Det kunne jeg ikke helt forstå. Jeg ba dem sjekke saldoen min og fikk vite: - Ja, du har virkelig tatt for deg i det siste, forklarer Algrøy. På en dag var det brukt 84.000 kroner. Like etter fikk han telefon fra politiet som fortalte at de satt med et visakort som tilhørte ham.

Kortet hadde politiet beslaglagt da de 23. juli fikk melding fra elektronikkforhandleren BMH i Christian Michelsens gate. Betjeningen fattet mistanke til to menn på 23 og 25 år som skulle til å kjøpe en 42 tommer flatskjerm med Algrøys kort.

Kortet var også blitt brukt flere ganger tidligere på dagen. Blant annet på klesbutikken Vinci, der det hadde blitt handlet designerdresser for 34.000 kroner. På butikken Ur og Foto i Kong Oscars gate hadde det blitt kjøpt dyre kameraer, og det var gjort kontantuttak for 9500 kroner i to minibanker.

Ransakelse på gutterommet

Etter pågripelsen av de to mennene ble det ransakelse på gutterommet hjemme hos foreldrene, hvor det ble funnet kort og kvitteringer og en del gjenstander som stammer fra kjøp med stjålne kort.

- Dette har vokst til å bli en stor sak med betydelige summer som er tappet fra ulike kort. Det er fortsatt fare for bevisforspillelsesfare, så vi ønsker ikke å si så mye om saken ennå, sier politiadvokat Lars Morten Lothe.

Siktelsen har allerede blitt oppgradert mot de to studentene og etter det BT kjenner til omhandler siktelsen nå mellom 10-15 personer som har fått kontoene sine tappet for flere hundre tusen kroner.

Det er uklart for politiet hvordan de to skal ha fått tak i kodene og kortene. Felles for flere av tyveriofrene er at de ventet på nye kort i posten.

- En av teoriene våre er at de har saumfart postkasser på jakt etter kort og koder, men det er ikke helt klart hvordan dette har foregått, sier politiadvokat Lothe.

Politiet vil ikke spekulere i om mennene kan ha hatt hjelp av utro tjenere i post eller bank.

Skulle i legepraksis

De to legestudentene som begge nærmer seg avsluttende eksamener, nekter for forholdene. De mener å ha alibier for de aktuelle datoene, og har lagt frem dokumentasjon som de mener beviser at de ikke står bak korttappingen som går helt tilbake til mai i år. At de hadde en fremmed manns visakort da de ble pågrepet 23. juli, forklarer de med at de fant kortet på gaten.

Begge studentene sitter fortsatt i varetekt og politiet kommer fredag til å be om videre fengsling for de to.

Det passer særdeles dårlig for de to å sitte fengslet. Den ene av dem skulle vært i praksis som lege denne måneden, men må i stedet sitte bak lås og slå med brev- og besøksforbud.

- Min klient tar dette veldig tungt. Det er en vanskelig situasjon å være i, utover det har jeg ingen kommentar til saken, sier forsvarer Carl Christian Grythe Hoff.

(Kilde: bt.no)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer