Svindlet i kjærlighet

Jeg elsker deg. Send meg penger til billett.

Vi vil så gjerne ha kjæreste. Men i jakten på den rette, er vanskelig, skal vi tro Økokrim. Mange blir lurt på nettsjekkesteder. Foto: Colourbox
Vi vil så gjerne ha kjæreste. Men i jakten på den rette, er vanskelig, skal vi tro Økokrim. Mange blir lurt på nettsjekkesteder. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du fått følgende brev, så er du ikke alene:

"My name is Natasha. I would like to get acquainted with you. I have considered your structure, and it seems to me, that you that the man which I search. I search for the man for serious attitudes. You search too most? I yes, give with you we shall get acquainted."

Ikke send penger til denne damen

Økokrim mener stadig flere nordmenn lar seg lure til å sende penger til personer som de tror har et forhold til:

- I fjor hadde vi seks stykker som fortalte om at de hadde blitt lurt av personer som de har hatt et forhold til på nett. I år er det flere, sier Anne Dybo, rådgiver i Økokrim til DinSide.

Dette til tross for at både norske og utenlandske medier har advart mot å svare på henvendelser fra såkalte Nigeria-brev. De mange nettdeitbyråene hvor folk legger ut profiler, har gjort at flere kriminelle nå lurer kjærlighetssøkende mennesker verden over.

- Når offeret er følelsesmessig involert, er det lett å få kriminelle å lure penger ut av dem, sier Anne Dybo i Økokrim.

Nettsjekkestedet Q500 er ett av byråene som har sett denne utviklingen på nært hold. De så at flere hundre tvilsomme profiler ble lagt ut på deres sider. Prosjektleder i Q500, Ingvild Sommer, forteller at en nordmann kontaktet dem etter å sendt penger til en dame i Ukraina som angivelig trengte penger til å betale internettregningen (kvinnen traff han på et utenlandsk sjekkebyrå).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer