Svindyr høstjakt

Skogen, fjellet og kysten gir oss årlig 7.000 tonn vilt. Men kjøttet koster flesk.

Publisert
Sist oppdatert

192.000 jegere, hvorav rundt 10.400 kvinner, gjør seg i disse dager klar til å sørge for vinterforrådet av kjøtt. Men selvforsyningen er slett ingen gratis-affære.

Hvor mye koster jaktterrenget?

DinSide Reise ringte Statsskog og spurte om pris på terreng til jakt på elg i Hedmark, og fikk følgende tilbud: Grunnavgift (betales forskuddsvis) pålydende 2.800 kroner. Deretter følger en kilopris på 55-65 kroner kilo kjøtt, hvor det innbetalte forskuddet går til fradrag. På Fjellstyrenes nettsted opplyses det at det opereres med 1-, 2-, og 3-dagerskort på småviltjakt som koster fra 110, ukeskort til 650 kroner og sesongkort på 1.200 kroner, og pris per reinsdyr starter på 1.200 kroner (kalv).

Jegeravgiftskort:

Alle som ønsker å jakte i Norge, må ha et gyldig jegeravgiftskort som også skal brukes som dokumentasjon overfor politiet på at du er registrert jeger ved våpenkjøp. Har du aldri jaktet før, må du (heldigvis) også ta jegerprøven. Jegeravgiften er p.t. på 240 kroner. For storviltjakt påbeløper en avgift på 60 kroner.

Ekstern lenke:Jegerregisteret

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer