Strømpris

Svindyr strøm­felle ved flytting

Har du flyttet nylig, bør du kontakte strømselskapet så fort som mulig.

PÅ FLYTTEFOT: Har du nettopp flyttet inn i ny bolig, bør du være ekstra oppmerksom på ei mulig strømfelle. Foto: Shutterstock/NTB
PÅ FLYTTEFOT: Har du nettopp flyttet inn i ny bolig, bør du være ekstra oppmerksom på ei mulig strømfelle. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Når du overtar din nye bolig, blir du gjerne «tatt på senga» av spørsmålet om hvilken strømavtale du vil tegne på stedet.

Er det digital overtakelse (som er det vanligste i vår moderne tid), foregår hele overtakelsesprosessen via mobil, og ett av spørsmålene du får da, er hvilken strømavtale du vil tegne, samt noen alternativer du kan velge der og da.

Egentlig er det ikke så farlig hvilken strømavtale du som kjøper huker av på, så lenge du sjekker de ulike avtalene på markedet og kontakter strømselskapene så fort som mulig etter overtakelsen.

Dersom du av en eller annen grunn ikke velger en strømavtale under overtakelsen, derimot, bør du få på plass en permanent avtale fortere enn svint!

Svindyr ventestrøm

Det er nemlig slik at hvis du ikke inngår strømavtale under boligovertakelsen, får du såkalt ventestrøm - og den er svindyr!

Ifølge Linda Ørstavik Öberg i Huseiernes Landsforbund har mange ikke hørt om ventestrøm, og reflekterer lite over dette i flytteprosessen, såfremt alt det elektriske fungerer som det skal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer