Svinedyr "hjelp" til forsikringen

I stedet for å kreve at du betaler hele premien i ett jafs, tilbyr forsikringsselskapene deg å dele opp regningen i flere delbetalinger. En mild hjelp til januartrengende, men du verden, hva det koster.

Publisert
Sist oppdatert

Vi kan i dag avsløre at denne hjelpen fra bankene øker forsikringspremien med inntil åtte prosent. Vår gjennomgang av selskapenes praksis viser at tillegget beregnes på samme måte hos alle. Når du ber om at innbetalingen deles opp, legger selskapet på en viss prosent av polisen, avhengig av hvor mange delbetalinger du ønsker.

Er du for eksempel kunde hos Vesta og ber om å betale en samlet premie på 10.000 kroner, øker premien raskt med 8 prosent til 10.800 kroner. Dette beløpet deles deretter på fire kvartaler i like store beløp. Dermed er den effektive renten på dette lånet, som det jo er, raskt oppe i 23 prosent.

I tabellen nedenfor viser vi noen av betalingsløsningene som har sterkest virkning på regningen.Men om du ikke finner selskapet ditt i denne tabellen, finner du det ganske sikkert i denne. Dette er nemlig helt vanlig praksis hos forsikringsselskapene. For folk som ønsker å fordele betalingen, er det nesten umulig å komme utenom et solid prispåslag.

Unntaket

Et hederlig unntak viste seg å være GjensidigeNOR, hvor informasjonssjef Øystein Thoresen kunne opplyse at kundene fra 1. januar i år kan velge å stykke opp regningen gebyrfritt, forutsatt at betalingen skjer ved avtalegiro.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer