Svinedyr strømregning?

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Hei!

Håper Dere kan hjelpe meg med følgende spørsmål, eller om Dere vet om noen som kan det.Som så mange andre sikkert gjelder dette strøm...

Jeg er student i Molde, og leier en hybel til 2300 pr. mnd + strøm..

Nå som strømprisene har gått mye opp, var jeg klar over at neste regning kom til å være noe høyere enn normal, men ikke i denne grad som dette..

Jeg er leietaker i øverste etg. i et gammelt hus, noe som gjør at jeg disponerer en liten stue et bad og et lite kjøkken,som faktisk er en gang... I mellom etg. er det huseier som disponerer, men han bor i Oslo, og er hjemme kun 3-4 ganger i året, noe som også gjør meg litt i tvil om strømutregningen er riktig.

Vi har felles måler på begge etg. og derfor er det litt vanskelig for meg å si noe imot regningen jeg mottar, fordi jeg ikke vet hva jeg bruker og ikke.

Følgende info står på fakturaen min, 4. kvartal 2002:

  • måleravlesning 31/12 2002 - 48904 timer

  • måleravlesning 02/10 2002 - 41572 timer

  • Totalt: 7332 timer

  • 7332 timer à 0/93 Kr. 6819.-
Min andel av denne regningen har utleier satt til 2.900 kroner.

Jeg reagerer på at jeg, som nesten ikke bruker strøm, og som reiser hjem hver helg, og da står bare kjøleskapet og en panelovn (max 1000W) på punkt 1 ,noe som den gjør stort sett bare når det er kaldt.. i tilegg har jeg også en tv og komfyr, som står på nå og da.. Ikke har jeg vaskemaskin, tørketrommel eller andre gjenstander som trekker mye strøm.. Det er heller ingen varmekabler i huset!

Det jeg kunne tenke meg svar på er om satsen på 0/93 er rimelig for en leieboer som meg.

Det er litt merkelig at dette stedet, på 2 etg. Hvor bare jeg bruker strøm, og det heller lite, klarer å bruke like mye strøm som huset vårt hjemme, med vaskemaskin, tørketrommel osv, og av dette beløpet som husverten min mottar, skal jeg betale nesten halve beløpet..!?

Håper Dere kan hjelpe meg med dette spørsmålet, så jeg kan finne ut om jeg betaler for mye eller om dette er en rimelig avregning..Evt om hvor jeg skal henvende meg for å finne ut av dette!

På forhånd takk!

Med hilsen

XXX

Dr.Krone

Hei, dette vil i første omgang være avhengig av hva som står i kontrakten din.

Huseier burde eventuelt gi deg en kopi av sin egen regning, slik at man kan sjekke at denne ikke også omfatter f.eks. hytta.

Sjefsguruen på strøm hos oss har dog sett på regnestykket:

  • På nitti dager er det målt et forbruk på 7332 "timer", vi må gå ut fra at det betyr "kilowattimer".

  • Det er 24*90=2160 timer i denne perioden. Han sier han har hatt en ovn på 1 kwt gående. Den skal da ha brukt 2.160 kwt. I tillegg noe kjøleskap, lys og fjernsyn, det blir fort 500 watt i snitt.

  • Da er vi oppe i 3.280 kwt. Etter dette kan det virke som om regningen er omtrent ok.
Håper det var til hjelp - et annet tips kan være å kontakte Leieboerforeningen- som helt sikkert har erfaring å bidra med her.

mvh

Dr. Krone

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer