Svinedyre Nordkapp

Turister fra inn og utland kommer i strie strømmer for å oppleve Nordkapp, men vel hjemme igjen er det ikke bare naturopplevelsen som vekker minner. De stive prisene skremmer vannet av mange turister, og enkelte velger faktisk å snu før de er framme...

Svinedyre Nordkapp
Publisert

307 meter over havet ligger Nordkapp-platået, og markerer Europas nordlige hjørne. De majestetiske klippeformasjonene som danner siste front mot nordishavet, har i århundrer vært et kjent og kjært navigeringsmerke for sjøfolk, og et ettertraktet reisemål for både kongelige og hvermannsen.

Ny veiforbindelse: Kortere reisetid, høyere pris

Nordkapps nye fastlandsforbindelse på 28,6 kilometer er langt mer enn en tunnel under havet. Veiforbindelsen på jordens overflate er vill og vakker, og i tillegg får du altså kjøre i Europas lengste undersjøiske veitunnel, som er på cirka 7 kilometer. Resultatet er en rask og smertefri tur til severdighetene. Den tidligere fergeturen på 45 minutter blir nå unnagjort på 20 minutter i bil.

Problemet er at det koster. Mye.

Ikke bare veiavgiften som svir

Etter å ha betalt blodprisen for å kjøre på den nye veien kommer det neste sjokket. Det koster nemlig 175 kroner per person å gå ut på selve Nordkapp-platået. Dette har med rette vært kritisert. I 1997 uttalte Friluftslivets Fellesorganisasjon (FRIFO) at det var forkastelig at det måtte betales en skyhøy billettavgift for å nyte utsikten, og midnattssolen på Nordkapp

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.