Svinedyre Nordkapp

Turister fra inn og utland kommer i strie strømmer for å oppleve Nordkapp, men vel hjemme igjen er det ikke bare naturopplevelsen som vekker minner. De stive prisene skremmer vannet av mange turister, og enkelte velger faktisk å snu før de er framme...

Svinedyre Nordkapp
Publisert

307 meter over havet ligger Nordkapp-platået, og markerer Europas nordlige hjørne. De majestetiske klippeformasjonene som danner siste front mot nordishavet, har i århundrer vært et kjent og kjært navigeringsmerke for sjøfolk, og et ettertraktet reisemål for både kongelige og hvermannsen.

Ny veiforbindelse: Kortere reisetid, høyere pris

Nordkapps nye fastlandsforbindelse på 28,6 kilometer er langt mer enn en tunnel under havet. Veiforbindelsen på jordens overflate er vill og vakker, og i tillegg får du altså kjøre i Europas lengste undersjøiske veitunnel, som er på cirka 7 kilometer. Resultatet er en rask og smertefri tur til severdighetene. Den tidligere fergeturen på 45 minutter blir nå unnagjort på 20 minutter i bil.

Problemet er at det koster. Mye.

Ikke bare veiavgiften som svir

Etter å ha betalt blodprisen for å kjøre på den nye veien kommer det neste sjokket. Det koster nemlig 175 kroner per person å gå ut på selve Nordkapp-platået. Dette har med rette vært kritisert. I 1997 uttalte Friluftslivets Fellesorganisasjon (FRIFO) at det var forkastelig at det måtte betales en skyhøy billettavgift for å nyte utsikten, og midnattssolen på Nordkapp

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer